Lejerådgivning

Uanset om jeres lokaler passer perfekt til jeres behov i alle henseender eller ej, er det vigtigt at have lejeaftalen under loop med jævne mellemrum.


Når det er sagt, er der typisk nogle trickere, for hvornår det er en god ide at tale med en lejerådgiver. Det kan fx være når:


  • Virksomheden er vokset ud af eksisterende lokaler.
  • Ansatte klager over indeklimaet (for koldt, varmt, dårlig luft).
  • Det er vanskeligt at rekkrutere det ønskede ansatte.
  • Adressen sender signaler som ikke matcher virksomheden.
  • Der er behov for nye rammer fx efter fusion, nyt image eller kraftig vækst.


Under alle omstændigheder, tager jeg gerne imod en invitation til en kop kaffe, og så kan vi sammen drøfte, hvad der giver mening for jer. Med mine mange års erfaring, kan jeg hurtigt spore mig ind på behov og muligheder. Hvis det viser sig, at jeres nuværende løsning er opdateret og er det bedste match i markedet, er der naturligvis ikke grundlag for et samarbejde i denne omgang. Det finder vi ud af sammen. 

Hvad er jeres behov?

Behovsafklaring

Det er vigtigt at vide hvad lokaler skal kunne, før søgearbejdet begynder. Det er naturligvis vigtigt hvor mange ansatte der skal være plads til. Derudover er det vigtigt hvordan I arbejder, hvor længe I har planer om at bo der, hvad er jeres nuværende udfordringer osv.


Kvalificering af lejemål/ejendom

I arbejdet med behovsklaring, kom vi frem til hvilke parametre som var vigtige. Det er disse som nu skal fungere som målestok. Jeg har reskaber til at sammenligne lokaler som ikke umiddelbart er sammenlignelige. Det gør det muligt at tage beslutninger.


Fraflytningsforhandling

Det normale ved en fraflytning, er at lokalerne skal aflveres, som de var da man flyttede ind... Så hvad var det? Og er der fradrag for slid og ælde? Er der forskel på ny og nyistandsat? Jeg kan hjælpe med forhandlingen overfor udlejer, så I ender med at opfylde jeres forpligtelse til lavest mulige pris. Ikke mere. Husk: aldrig aflever nøglerne, før der er klarhed over istandsættelsen. 

Søgning af lejemål/ejendom

Der findes flere portaler som viser ledige lokaler, og det er et godt sted at starte en søgning. Men det er ikke et komplet billede. Som med boliger, er der en del lokaler, som aldrig bliver annonceret, fordi de bliver formidlet direkte. Jeg bruger mit netværk til at finde muligheder, som ikke dukker op ved første øjekast.


Forhandlingsproces

Med den rigtige ejendom i kikkerten, er den afsluttende forhandling næste skridt. Målet er at få så god en aftale som muligt - for begge parter. Der er mange kommercielle detaljer i en aftale, som der kan handles på. Her er det vigtigt at kunne spotte det der er vigtigt både på den korte og lange bane. Jeg kan varetage den komplette forhandling, eller være jeres assistance på sidelinjen. 

Andet

Har din virksomhed helt andre behov, så lad os tage en snak. Giv mig et kald, og så kommer vi hurtigt frem til om der er grundlag for videre dialog.